Ontwikkelen van webapplicaties fullstack
Over deze microcredential

In de module ‘Ontwikkelen van webapplicaties – Fullstack’ leer je hoe je een gelaagde webapplicatie kunt bouwen met frontend- en backend-componenten op basis van standaarden, frameworks en tools die veel voorkomen in de branche.

Voor de backend leer je hoe je de bedrijfsfunctionaliteit aanbiedt via een beveiligde RESTFul API, en hoe je omgaat met persistentie van data. Voor de front-end ontwikkel je kennis en vaardigheden om een responsieve gebruikersinterfaces te bouwen met behulp van HTML, CSS en Javascript. Bij het ontwikkelen hoort ook het testen of onderdelen naar behoren werken. Je gaat daarom unit- en integratietesten gebruiken om de correcte werking van componenten te verifiëren.

In het kort

Taal onderwijs

Studielast

Indicatief EQF

Locatie

Nederlands

12 ECTS

EQF 5

HvA – Hilversum

Leeruitkomst

Wat ga je leren? 
  • Je licht de gelaagde, logische architectuur toe van het ontwerp van een webapplicatie. Je licht de werking van de afzonderlijke onderdelen en samenhang tussen de onderdelen toe.
  • Je ontwerpt en implementeert een rijke, responsieve gebruikersinterface gebruikmakend van HTML, CSS en een ECMAScript-variant. De gebruikersinterface gebruikt één of meerdere RESTFul-API’s voor het tonen en bewerken van data. De gebruikersinterface is ontworpen voor één type browser en alleen voor desktopapparaten.
  • Je ontwerpt en implementeert een backend in de vorm van een RESTFul-API Façade waarbij gebruik wordt gemaakt van een framework voor het ontwikkelen van webapplicaties.
  • Je ontwerpt en implementeert de persistentielaag in de backend van een webapplicatie. Deze persistentielaag maakt gebruik van een database-syteem.
  • Je ontwerpt en implementeert beveiligingsmechanismen voor authenticatie en autorisatie in een webapplicatie.
  • Je ontwerpt en gebruikt unit- en integratietesten om de correcte werking van backend-componenten te verifiëren.
Wanneer behaal je de microcredential? 

Je levert een werkend programma en documentatie op waaruit blijkt dat de leeruitkomsten met voldoende resultaat behaald zijn.

Aan de slag!

Om straks de microcredentials te kunnen ontvangen en bewaren heb je een eduID nodig. Dat is een digitale identiteit: een veilige digitale omgeving die losstaat van je onderwijsinstelling en levenslang bruikbaar is. eduID is betrouwbaar en je hebt altijd de controle over je gegevens en met wie je ze deelt. Je kunt alvast een eduID aanmaken, of wachten tot je je eerste microcredential hebt verdient.