Je kunt je zeker voorbereiden op de omscholing. We hebben drie tips voor je.

  1. Doorloop de gratis cursus Java Programming Basics van Udacity.
  2. Maak oefeningen op de site van Codingbat.
  3. Doorloop de SQL Tutorial van w3Schools. 

Rentevrij studievoorschot TechMeUp

Kun je niet rondkomen omdat je tijdens de opleiding geen inkomen hebt? Meld je dan aan bij TechMeUp. TechMeUp biedt studievoorschotten voor cursisten die tijdens hun omscholingstraject naar IT te weinig inkomen hebben om een opleiding te kunnen volgen. 

Betalingsregeling via hogescholen

De hogescholen zijn in incidentele gevallen bereid om bij hoge uitzondering een betalingsregeling te treffen. De hogeschool kan hiertoe besluiten wanneer je door de selectieprocedure bent gekomen en er een werkgever is die je een intentieverklaring aanbiedt. Vermeld dan bij je aanmelding dat je een betalingsregeling wilt treffen met argumentatie die inzicht biedt in de achterliggende reden.

Neem hierover contact op met de betreffende uitkeringsinstantie in je gemeente. Op die manier kun je achterhalen hoe zij omgaat met de sollicitatieplicht en uitkering wanneer je zou deelnemen aan het omscholingstraject Make IT Work. 

Zorg dat je dit doet voordat je het omscholingstraject start. Uitkeringsinstanties bekijken per individu hoe zij hiermee omgaan. Houd er daarom rekening mee dat hen dit enige tijd kost.

Contact opnemen

Staat je vraag er niet bij of wil je ons liever persoonlijk spreken? Neem contact met ons op.

 

Hogeschool van Amsterdam

info@it-omscholing.nl

HAN_ University of Applied Sciences

info.ict-media@han.nl

IT Academy Noord-Nederland 

(onderdeel Hanzehogeschool Groningen)

marion.koops@itacademy.nl