Skip to content

Veelgestelde vragen

Ja! We hebben 3 tips voor je:

  1. Doorloop de gratis cursus van Udacity: Java Programming Basics
  2. Maak oefeningen op de site van Codingbat
  3. Doorloop de SQL Tutorial van w3Schools 

Rentevrij studievoorschot TechMeUp
Als je niet rond kunt komen omdat je tijdens het studeren bij Make IT Work 5 maanden geen inkomen hebt, kun je je aanmelden bij TechMeUp. Zij bieden studievoorschotten voor cursisten die tijdens hun omscholingstraject naar IT te weinig inkomen hebben om een opleiding te kunnen volgen.

Betalingsregeling via hogescholen
De hogescholen zijn in bijzondere gevallen bereid om bij hoge uitzondering een betalingsregeling te treffen. De hogeschool kan hiertoe besluiten wanneer je door de selectieprocedure bent gekomen en er een of meerdere werkgevers zijn die je een intentieverklaring hebben aangeboden. Bij je aanmelding vermeld je dat je een betalingsregeling wilt treffen met argumentatie die inzicht biedt in de achterliggende reden.

Via uitkeringsinstantie
Als je een uitkering ontvangt, kun je bij de uitkeringsinstantie checken of zij bereid zijn de kosten voor je te vergoeden.

Make IT Work is door het UWV erkend als leerbedrijf. Via je werkcoach kan je bij het UWV een aanvraag doen voor een (om)scholingsbudget, dat vaak de gehele opleiding vergoedt.

Studiekosten en Belastingdienst
Vaak kun je tot wel 50% van de gemaakte studiekosten terugkrijgen van de Belastingdienst.  Je kunt hiervoor gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je jaarlijks tot wel €15.000,- kan aftrekken van je inkomstenbelasting.

Neem hierover contact op met de betreffende uitkeringsinstantie in je gemeente om te achterhalen hoe zij omgaat met de sollicitatieplicht en uitkering wanneer je zou deelnemen aan het omscholingstraject Make IT Work. Zorg dat je dit doet voordat je het omscholingstraject start. Uitkeringsinstanties bekijken per individu hoe zij hiermee omgaan. Houd er daarom rekening mee dat hen dit enige tijd kost.

Contact opnemen

Staat je vraag er niet bij of wil je ons liever persoonlijk spreken? Neem contact met ons op.

Baukje Siebrecht

06 – 112 653 06

info@it-omscholing.nl