1. Selectieprocedure

• Assessments
• Voorbereiding
• Werkgeversmarkt
• Matching
2. Fulltime opleiding bij
Make IT Work
• IT-inhoudelijke vakken en projecten
• Individuele coaching en teamcoaching
3. Fulltime werken bij de werkgever
• Vier terugkomavonden op de hogeschool


4. Uitstroom naar werk

• Cursist en werkgever gaan in gesprek voor nieuw contract

Werving
5 maanden
6 maanden
Afgerond

1. start traject: selectieprocedure

Het traject Make IT Work begint met een online selectieprocedure voor kandidaten. Die procedure start met een virtueel traject waarbij we je meenemen in de wereld van een Business & Data Analytics Specialist, Security Specialist of Software Engineer. Informatieve filmpjes leggen uit wat de verschillende IT-functies inhouden en welke competenties je daarvoor nodig hebt. Wanneer je je aangesproken voelt tot het omscholingstraject Make IT Work ga je verder met het assessment.

Assessment

Het assessment bestaat uit een analytische test en een vragenlijst naar persoonlijkheidskenmerken. Als je een goede uitslag hebt van het assessment, nodigen we je uit voor de (online) werkgeversmarkt en de bijbehorende voorbereidingsdag. Tijdens de voorbereidingsdag, het woord zegt het al, bereiden we je voor op de werkgeversmarkt.  

Matching met werkgevers

Tijdens een (online) werkgeversmarkt maak je via speeddating kennis met verschillende deelnemende werkgevers. Beide partijen maken na afloop kenbaar of er een ‘klik’ is. Indien beide partijen geïnteresseerd zijn in elkaar, plannen zij samen één of meerdere sollicitatiegesprekken. Het kan ook zo zijn dat je als kandidaat aangeeft met welke werkgevers je in gesprek wilt gaan en vervolgens gesprekken met al die werkgevers worden ingepland: dit is afhankelijk van de hogeschool waar je het traject volgt.

Als beide partijen willen deelnemen aan Make IT Work ondertekenen zij een intentieverklaring. Daarna kun je starten met het omscholingstraject. 

Startdatum traject

Wie bepaalt er op welke datum je kunt beginnen met het omscholingstraject Make It Work? Die startdatum gaat altijd in overleg met je werkgever. Een voorwaarde is wel dat je op een voorbereidingsdag en een (online) werkgeversmarkt bent geweest.  

 

2. Fulltime opleiding bij make it work

Je start de opleiding met een proefperiode van een aantal weken. Jij en je medecursisten volgen drie modules en krijgen intensieve begeleiding van de hogeschool. Na die weken is er een evaluatiemoment. Met de opleidingsmanager en de coach bespreek je de voortgang en verwachtingen. Hieruit volgt een go of no-go beslissing. Als je gemotiveerd bent en geschikt wordt bevonden, stroom je door naar de hoofdfase van het omscholingstraject Make IT Work. Ervaring leert dat 91% van de cursisten de omscholing vervolgt. Je vervolgt de fulltime opleiding met dertien weken. In totaal krijg je achttien weken intensief les. Je bent, als je vakantieweken ook meetelt, in vijf maanden klaar met de opleiding. i

3. Fulltime werken bij de werkgever

Na de studie ga je zes maanden aan de slag bij de werkgever als Business & Data Analytics Specialist, Security Specialist of Software Engineer. Je ontvangt iedere maand een marktconform salaris.

4. Einde traject: UITSTROOM NAAR WERK

Je bent klaar met Make IT Work. Je ontvangt een certificaat. De werkgever en jij gaan met elkaar in gesprek voor een nieuw contract voor de periode na Make IT Work.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op!

Deelnemende werkgevers