Skip to content

Kandidaat

School je om tot it'er

Ben jij hoogopgeleid en op zoek naar (ander of nieuw) werk? En wil je een baan in de kansrijke IT-sector? Volg het omscholingstraject Make IT Work bij een hogeschool bij jou in de buurt en school je om tot IT’er. Voor de start van de opleiding tekent de werkgever een intentieverklaring en ben je verzekerd van een baan. 

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

make it work in het kort

Make IT Work is een ambitieus en intensief omscholingstraject van 11 maanden. Je volgt eerst 5 maanden fulltime de opleiding, je werkt daarna 6 maanden fulltime bij de werkgever die jou voor de start van de opleiding een  intentieverklaring geeft. 

Geen ervaring in IT nodig

Je hoeft geen kennis te hebben van of ervaring te hebben in IT. Wel heb je ruime interesse in het vakgebied IT, informatica, ICT en alles wat met digitalisering te maken heeft. Als je affiniteit met IT hebt, houd je de omscholing makkelijker vol en kun je een leven lang ontwikkelen en werken in de IT. 

Het assessment dat je doet voor toelating is een goede graadmeter van je slagingskans van het omscholingstraject.

Inhoud opleiding

Je doet IT-kennis en -vaardigheden op in een van onze programma’s. Je ontwikkelt specifieke competenties die aansluiten bij de vraag uit de huidige markt. In de opleiding is er ruime aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. De voertaal is Nederlands.

IT-omscholing in 11 maanden

Tijdens de eerste 5 maanden volg je de fulltime – 5 dagen per week – opleiding van in totaal 18 lesweken bij de hogeschool van jouw keuze. Na succesvolle afronding van deze 5 maanden krijg je een arbeidscontract van 6 maanden bij een van de deelnemende werkgevers en verdien je meteen een salaris. Gedurende die 6 maanden krijg je scholing tijdens 4 terugkomavonden bij de hogeschool waar je het omscholingstraject doet. 

Kosten

De hogescholen en het grote aantal deelnemende bedrijven investeren in het omscholingstraject Make IT Work. Aan jou vraagt Make IT Work een financiële bijdrage van €1.000,–, zodat we zeker weten dat jij serieus bij ons aan de slag gaat met je toekomst.

Mocht je je toch binnen de eerste vier weken bedenken, dan betaal je €300,–. Stop je op enig moment na die 4 weken, omdat je bijvoorbeeld een baan accepteert bij een niet-deelnemende Make IT Work werkgever, dan betaal je ook het werkgeversdeel van €6000,–. Het is dan aan jou om te vragen aan je nieuwe werkgever of die deze kosten op zich wil nemen.  

Waarom Make IT Work?

1. Succesvol

Ruim 680 mensen gingen je met succes voor. Je krijgt een goede opleiding op hbo-niveau. Make IT Work heeft een zeer hoog slagingspercentage van 92%.

2. Landelijk

Verschillende hogescholen in Nederland bieden Make IT Work aan. Dit betekent dat je het omscholingstraject kunt volgen bij jou in de buurt.  

3. Duurzame relatie

Je gaat een duurzame relatie aan met de werkgever en bent voor de start verzekerd van een baan. Make IT Work gaat een duurzame relatie aan met jou en begeleidt je gedurende het omscholingstraject.

Wist je dat 97% van onze cursisten nog steeds werkzaam is bij de werkgever die ze via Make IT Work vonden?

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Deelnemende werkgevers

Vanaf dag 1 zat ik juichend achter mijn laptop

“Vanaf dag 1 zat ik juichend achter mijn laptop”

Marianne Hoornenborg, Java Developer KvK

‘Nadat ik een oud-cursist van Make IT Work had gesproken, durfde ik de sprong te wagen. Vanaf dag 1 zat ik juichend achter mijn laptop. In de schoolbanken leer je de basics, het hele domein van ontwikkelwerk komt pas daarna in zicht. Door mijn vorige carrière als communicatieadviseur wordt er soms aan mij getrokken om een rol op het snijvlak van business en IT in te vullen, maar voorlopig ben ik verslingerd aan het programmeren. En ik probeer de IT een beetje te demythologiseren. We moeten eens af van het fabeltje dat vrouwen niet technisch genoeg zijn om software te ontwikkelen.’