School je om tot it'er

Ontdek hier of jij de juiste kandidaat bent voor Make IT Work. Heb jij zin om te studeren én wil je een baan in de kansrijke IT-sector? Volg omscholingstraject Make IT Work bij een hogeschool bij jou in de buurt en school je om tot IT’er. Voor de start van de opleiding tekent de werkgever een intentieverklaring en ben je verzekerd van een baan. 

Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 +
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw
0 %

Informatie voor de kandidaat

Je doet IT-kennis en -vaardigheden op in een van onze programma’s. Je ontwikkelt specifieke competenties die aansluiten bij de vraag uit de huidige markt. In de opleiding is er ruime aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. De voertaal is Nederlands.

IT-omscholing in 11 maanden

Tijdens de eerste vijf maanden volg je de fulltime – vijf dagen per week – opleiding van in totaal achttien lesweken bij de hogeschool van jouw keuze. Na succesvolle afronding van deze vijf maanden krijg je een arbeidscontract van zes maanden bij een van de deelnemende werkgevers en verdien je meteen een salaris. Gedurende die zes maanden krijg je scholing tijdens een aantal terugkomavonden bij de hogeschool waar je het omscholingstraject doet. 

Kosten voor kandidaat

De hogescholen en het grote aantal deelnemende bedrijven investeren in het omscholingstraject Make IT Work. Aan jou vraagt Make IT Work een financiële bijdrage van €1.000,-, zodat we zeker weten dat jij serieus bij ons aan de slag gaat met je toekomst.

!

Mocht je je toch binnen de eerste zes weken bedenken, dan betaal je €300,-. Stop je op enig moment na die zes weken, omdat je bijvoorbeeld een baan accepteert bij een niet-deelnemende Make IT Work werkgever, dan betaal je ook het werkgeversdeel van €7000,-. Het is dan aan jou om te vragen aan je nieuwe werkgever of die deze kosten op zich wil nemen.  

Kandidaat heeft geen ervaring in IT nodig

Je hoeft als kandidaat geen kennis te hebben van of ervaring te hebben in IT. Wel heb je ruime interesse in het vakgebied IT, informatica, ICT en alles wat met digitalisering te maken heeft. Als je affiniteit met IT hebt, houd je de omscholing makkelijker vol en kun je een leven lang ontwikkelen en werken in de IT. 

Het assessment dat je doet voor toelating is een goede graadmeter van je slagingskans van het omscholingstraject.

100% baangarantie

Je bent voor de start verzekerd van een baan. Je begint namelijk met Make IT Work nadat jij en je werkgever een intentieverklaring hebben ondertekend.

Duurzame relatie

Je gaat een duurzame relatie aan met de werkgever. Tijdens het omscholingstraject werk je zes maanden fulltime bij een van onze deelnemende IT-bedrijven.

 

Bij jou in de buurt

Verschillende hogescholen in Nederland bieden Make IT Work aan. Je kunt het omscholingstraject dus volgen bij jou in de buurt.

Succesvol

Make IT Work heeft een zeer hoog slagingspercentage van 92%. Je krijgt een goede opleiding op hbo-niveau.

Kansrijke IT-sector

Met je behaalde certificaat op hbo-niveau kun je aan de slag in de kansrijke IT-sector. De vraag naar IT-personeel blijft groot. In Nederland is er een groot tekort aan IT’ers.

Ervaren docenten en coaches

Het onderwijs wordt gegeven door ervaren docenten van de verschillende HBO instellingen. Hiernaast word je begeleid door coaches.

Marianne Hoornenberg cursist Make It Work.

‘Vanaf dag 1 zat ik juichend achter mijn laptop’

Marianne Hoornenborg, Java Developer KvK

‘Nadat ik een oud-cursist van Make IT Work had gesproken, durfde ik de sprong te wagen. Vanaf dag 1 zat ik juichend achter mijn laptop. In de schoolbanken leer je de basics, het hele domein van ontwikkelwerk komt pas daarna in zicht. Door mijn vorige carrière als communicatieadviseur wordt er soms aan mij getrokken om een rol op het snijvlak van business en IT in te vullen, maar voorlopig ben ik verslingerd aan het programmeren. En ik probeer de IT een beetje te demythologiseren. We moeten eens af van het fabeltje dat vrouwen niet technisch genoeg zijn om software te ontwikkelen.’