Skip to content

Kandidaat

School je om tot it'er

Ontdek hier of jij de juiste kandidaat bent voor Make
IT Work. Ben jij hoogopgeleid, op zoek naar werk én wil je een baan in de kansrijke IT-sector? Volg omscholingstraject Make IT Work bij een hogeschool bij jou in de buurt en school je om tot IT’er. Voor de start van de opleiding tekent de werkgever een intentieverklaring en ben je verzekerd van een baan. 

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

make it work in het kort

Make IT Work is een ambitieus en intensief omscholingstraject van 11 maanden. Je volgt eerst 5 maanden fulltime de opleiding, je werkt daarna 6 maanden fulltime bij de werkgever die jou voor de start van de opleiding een intentieverklaring geeft. 

Kandidaat heeft geen ervaring in IT nodig

Je hoeft als kandidaat geen kennis te hebben van of ervaring te hebben in IT. Wel heb je ruime interesse in het vakgebied IT, informatica, ICT en alles wat met digitalisering te maken heeft. Als je affiniteit met IT hebt, houd je de omscholing makkelijker vol en kun je een leven lang ontwikkelen en werken in de IT. 

Het assessment dat je doet voor toelating is een goede graadmeter van je slagingskans van het omscholingstraject.

Informatie voor kandidaat

Je doet IT-kennis en -vaardigheden op in een van onze programma’s. Je ontwikkelt specifieke competenties die aansluiten bij de vraag uit de huidige markt. In de opleiding is er ruime aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. De voertaal is Nederlands.

IT-omscholing in 11 maanden

Tijdens de eerste 5 maanden volg je de fulltime – 5 dagen per week – opleiding van in totaal 18 lesweken bij de hogeschool van jouw keuze. Na succesvolle afronding van deze 5 maanden krijg je een arbeidscontract van 6 maanden bij een van de deelnemende werkgevers en verdien je meteen een salaris. Gedurende die 6 maanden krijg je scholing tijdens 4 terugkomavonden bij de hogeschool waar je het omscholingstraject doet. 

Kosten voor kandidaat

De hogescholen en het grote aantal deelnemende bedrijven investeren in het omscholingstraject Make IT Work. Aan jou vraagt Make IT Work een financiële bijdrage van €1.000,–, zodat we zeker weten dat jij serieus bij ons aan de slag gaat met je toekomst.

Mocht je je toch binnen de eerste vier weken bedenken, dan betaal je €300,–. Stop je op enig moment na die 4 weken, omdat je bijvoorbeeld een baan accepteert bij een niet-deelnemende Make IT Work werkgever, dan betaal je ook het werkgeversdeel van €6000,–. Het is dan aan jou om te vragen aan je nieuwe werkgever of die deze kosten op zich wil nemen.  

Succesvol

Ruim 740 mensen gingen je met succes voor. Je krijgt een goede opleiding op hbo-niveau.

Make IT Work heeft een zeer hoog slagingspercentage van 92%.

Landelijk

Verschillende hogescholen in Nederland bieden Make IT Work aan. Dit betekent dat je het omscholingstraject kunt volgen bij jou in de buurt.  

Duurzame relatie

Je gaat een duurzame relatie aan met de werkgever en bent voor de start verzekerd van een baan. 

Wist je dat 97% van onze cursisten nog steeds werkzaam is bij de werkgever die ze via Make IT Work vonden?

Deelnemende werkgevers

Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn

‘Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn’

Daniëlle Graat Directeur Conclusion Low Code

‘Via Make IT Work heeft Conclusion er hele goede collega’s bij gekregen. Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn omdat zij echte IT-collega’s geworden zijn.’