Functioneel beheer & consultancy

Op 4 november 2024 gaat een nieuwe omscholingsrichting binnen Make IT Work van start: Functioneel Beheer & Consultancy! Sla jij graag de brug tussen technologie, mensen en bedrijfsprocessen? Laat je omscholen tot Functioneel Beheerder via Make IT Work en start direct jouw carrière in dit vakgebied bij één van de aangesloten werkgevers!

 

Make IT Work maakt het voor mensen met hbo werk- en denkniveau zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een functie in het vakgebied IT, op hbo-niveau én ook direct in een baan van start te gaan. De kandidaten die via een online assessment geselecteerd zijn voor het omscholingstraject brengen wij in contact met de werkgevers die zich hebben gecommitteerd aan Make IT Work. Het doel? Een match maken die leidt tot jouw start aan de omscholing.

In het kort

Omscholing

Wat

Duur

Kosten

Start

Locatie

Functioneel Beheer & Consultancy

Omscholing met baangarantie

9 maanden

€1.000,=

4 november 2024

Groningen

Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 +
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw
0 %

Op 4 november 2024 gaat een nieuwe omscholingsrichting binnen Make IT Work van start: Functioneel Beheer & Consultancy! Sla jij graag de brug tussen technologie, mensen en bedrijfsprocessen? Laat je omscholen tot Functioneel Beheerder of IT consultant via Make IT Work en start direct jouw carrière in dit vakgebied bij één van de aangesloten werkgevers!

 

Make IT Work is een kwalitatief en duurzaam omscholingstraject mét baangarantie. Uniek omdat we als hogeschool geen winstoogmerk hebben en kwalitatief onderwijs op hbo-niveau

bieden. Dit traject maakt het voor jou, als mbo-, hbo- of wo opgeleide persoon zonder specifieke IT-achtergrond, mogelijk je te laten omscholen naar het vakgebied IT én direct in een baan van start te gaan bij één van de aangesloten werkgevers in Noord-Nederland. Op dit moment bieden we in Noord-Nederland twee verschillende omscholingsrichtingen aan: Functioneel Beheer & Consultancy en Software Engineering. Voor meer informatie over Software Engineering, klik hier.

 

Functioneel Beheer & Consultancy

Geheel conform het gedachtegoed van omscholingstraject Make IT Work is deze nieuwe omscholingsrichting Functioneel Beheer & Consultancy ontstaan vanuit de vraag van werkgevers in Noord-Nederland. De omscholing Functioneel Beheer & Consultancy duurt in totaal 9 maanden. Na een succesvolle afronding van de eerste ruim 3 maanden (14 weken)  fulltime opleiding start je
arbeidsovereenkomst voor minimaal zes maanden bij de werkgever met wie je dus vóór de start van de opleiding al de match hebt gemaakt. Tijdens deze werkperiode word je verder bijgeschoold d.m.v. terugkomavonden. Je rondt het traject na ruim 9 maanden af met een certificaat en een voortvarende start van jouw carrière als functioneel beheerder of IT consultant! De opleiding vindt plaats op de Zernike Campus in Groningen bij de IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de  Hanzehogeschool Groningen.

 

Inhoud van het programma

Het vakgebied Functioneel Beheer bevindt zich bij veel organisaties in een transitie waarbij de rol van een- functioneel beheerder sterk aan het veranderen is en andere kennis en
vaardigheden worden gevraagd. Waar de functie voorheen meer gericht was op het beheren van een applicatie en ondersteunen van de gebruiker, verschuift het naar een rol waarbij je ook gericht bent op de continuïteit en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Vaardigheden als consultant komen steeds sterker naar voren.

 

De omscholing Functioneel Beheer & Consultancy heeft als doel om jou als cursist voor te bereiden op een toekomst als intermediair tussen de gebruikers (business) en de ICT. Je wordt als het ware opgeleid om de ‘taal van de business’ te spreken,
maar ook om de taal van de software- en hardware specialisten te kunnen verstaan. In een intensief programma van ruim 3 maanden (14 weken) nemen we je mee in alle facetten van functioneel beheer. We richten ons daarbij op de inhoud/kennis
én jouw professionele ontwikkeling d.m.v. van een speciaal ontwikkelde leerlijn zodat je de opgedane kennis op de juiste manier kunt toepassen in het werkveld.

 

Deelname als kandidaat

Op 4 november 2024 start in Groningen de allereerste klas van de geheel nieuwe omscholingsrichting Functioneel Beheer & Consultancy. Voorafgaand aan de start van deze klas vindt er een periode van werving- en selectie plaats. Je kunt als cursist deelnemen aan de omscholing als je het assessment op hbo-niveau positief hebt afgerond én een match hebt gemaakt met één van de aangesloten werkgevers. Voordat je enthousiast het assessment gaat maken raden we je aan om je aan te melden voor één van de online informatiesessies van Make IT Work die we organiseren.

 

Informatiesessie bijgewoond en (nog) enthousiast(er) geworden? Dan is het tijd om je aan te melden als kandidaat en het assessment te maken. Het assessment duurt ongeveer 75 minuten en bestaat uit een cognitief deel en een persoonlijkheidsvragenlijst. Kennis van de IT is niet nodig; het assessment is bedoeld om inzicht te geven of Make IT Work de juiste route naar het vakgebied IT voor jou is. Wanneer je het assessment hebt gehaald nodigen we je uit voor een intakegesprek. Van daaruit ontvang je een uitnodiging voor de voorbereidingsdag op 10 september 2024 en de werkgeversmarkt op 12 september 2024. De voorbereidingsdag is bedoeld om jou te helpen je zo goed mogelijk voor te bereiden op het ontmoeten van de werkgevers. Deze werkgevers ontmoet je op 12 september 2024 tijdens de werkgeversmarkt. De werkgeversmarkt is het event dat we vanuit de hogeschool organiseren waar je als kandidaat kennis kunt gaan maken met de werkgevers die zich hebben aangemeld voor de betreffende klas. Bij een match ben je verzekerd van een plek in de klas op 4 november 2024 en start jouw omscholing met baangarantie!

 

Checklist voor een goede start

Omscholen is een hele stap. Het vraagt doorzettingsvermogen en durf van jou als kandidaat, maar ook de bereidheid om dit prioriteit te geven. Steun van je omgeving zodat je hier helemaal voor kunt gaan is noodzakelijk om je succesvol om te scholen en een goede start te maken. Het vraagt wat van je, maar daar staat ook tegenover dat je verzekerd bent van een baan wanneer je start in de klas en de opleiding succesvol afrondt. Ons slagingspercentage is hoog (95%) en daar zijn we trots op. Ons doel is om jou op een succesvolle en comfortabele manier een start te laten maken in het vakgebied IT. Goede voorbereiding is essentieel. Sta daarom stil bij de volgende punten:

 

        Beschik ik over hbo werk- en denkniveau?;

        Beschik ik over kennis van de Nederlandse taal op ten minste niveau B2, liefst C1?;

        Ben ik fulltime beschikbaar gedurende de omscholing?;

        Is mijn intrinsieke motivatie sterk? En waar blijkt dat uit?;

        Wat is mijn beeld bij het vakgebied Functioneel Beheer en wat is mijn verwachting bij het werk dat ik daarbinnen ga doen?;

        Kan ik het financieel dragen om ruim 3 maanden (14 weken) fulltime in opleiding te zitten?;

        Heb ik een informatiesessie van Make IT Work bijgewoond?

 

Wanneer je stil hebt gestaan bij bovenstaande checklist en erover uit bent dat jouw toekomst ligt in het vakgebied Functioneel Beheer, dan is het tijd om het assessment van Make IT Work te maken! Meld je aan als kandidaat door op de oranje knop “start het assessment” te klikken op deze site. Wij nemen contact met je op voor een intake wanneer je het assessment gehaald hebt.

 

Kosten 

De kosten voor de omscholing worden gedragen vanuit de werkgever en de cursist. Voor het schooljaar 2024-2025 bedragen de werkgeverskosten €7.500,= per cursist. Ook van de cursist wordt een financiële bijdrage gevraagd. We vragen een bijdrage van jou omdat we zeker willen zijn dat jij ook echt serieus aan de slag gaat met je toekomst. Deze bijdrage bedraagt inclusief lesmateriaal €1.000,- (exclusief laptop). 

Deelnemende werkgevers

Marcel Flipse van MyBit

‘Van junior programmeur naar volwaardig software engineer’

Marcel Flipse Managing Director MyBit

‘MyBit is een softwareontwikkelbedrijf in Hilversum. We hebben meer dan tien mensen als software engineer bij MyBit werken die opgeleid zijn volgens het programma van Make IT Work. Na deze basisopleiding komen deze mensen als junior programmeur in een team te werken. Wij leiden hen verder intern op tot volwaardige software engineers. Een fantastisch succes om op deze manier met mensen van Make IT Work nieuwe en innovatieve software te maken.‘