Business & Data Analytics

In de omscholing Business & Data Analytics focus je je op het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten boven tafel krijgt. Die inzichten baseer je op interne en externe data. En daarbij maak je gebruik van tools voor proces- en data-analyse. Het is je doel de prestatie van de organisatie te verbeteren.

Als Business & Data Analytics Specialist los je dus bedrijfsvraagstukken op. Vanuit de data-analyse krijg je inzichten. En op basis daarvan maak je vraagstukken en oplossingen zichtbaar. Die vraagstukken analyseer je. En je beantwoordt ze met oplossingen. Dit doe je met je vaardigheden en kennis die je hebt geleerd over bedrijfskunde en informatica.

In het kort

Omscholing

Wat

Duur

Kosten

Start

 

Business & Data Analytics

Omscholing met baangarantie

11 maanden

€1000,- 

2 keer per jaar

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

Curriculum

De omscholing Business & Data Analytics bestaat uit de volgende drie gedeeltes.

 1. Introductie.
  Je krijgt een introductie in de bedrijfskunde en IT. Dit is de basis voor de rest van de opleiding.
 2. Kernfase.
  In de kernfase leer je alles over business analyse en data-analyse.
 3. Eindfase.
  In de eindfase word je opgeleid in de analytics. Je houdt je bezig met Big Data en data science principes.

Het curriculum bestaat uit modules die ingaan op bedrijfskunde en informatica. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen, zijn: bedrijfsprocessen, data warehousing, business intelligence, SQL en NoSQL Databases, visualisatie.

De omscholing Business & Data Analytics bestaat uit twee semesters.

 • Semester één. In de eerste vijf maanden krijg je vakinhoudelijke thema’s. Je krijgt kennis over IT. En daarna krijg je specifieke kennis die nodig is om de functie van Business & Data Analytics Specialist goed uit te kunnen oefenen. Verder bestaat het curriculum uit projecten. In die projecten pas je het geleerde toe in een gesimuleerde praktijkomgeving.
 • Semester twee. In de volgende zes maanden werk je fulltime bij de werkgever. In vier avondsessies met actuele thema’s kom je terug naar de hogeschool. Daar heb je intervisie met je medecursisten. En je krijgt inhoudelijke verdieping.

OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA

De omscholing is ingedeeld in drie leerlijnen. Die leerlijnen zijn: vakinhoud (modules), persoonlijke vaardigheden en projecten. Het curriculum bestaat uit 2240 studie-uren. Deze studie-uren worden verdeeld over de elf maanden van de opleiding.

WERKVORMEN

De omscholing maakt gebruik van verschillende werkvormen. Je kunt hierbij denken aan:

 • colleges
 • coaching
 • casuïstiek
 • individuele en groepsopdrachten
 • presentaties van opdrachtuitwerkingen
 • intervisiebijeenkomsten.

Deelnemende werkgevers

Foto Claudia Watrin quote

‘Ik was jurist maar daar lag mijn hart niet’

Claudia Watrin, Informatie Analist UWV

‘Iedereen met hart voor IT, een analytische geest en oog voor detail raad ik aan om omscholing via Make IT Work te doen. Doordat je van tevoren een werkgever hebt, die voor jou het grootste deel van de kosten op zich neemt, begin je met een rustiger hart aan de opleiding. Zorg tijdens de opleiding voor een goede band met de andere cursisten. Vijf maanden lang spreek je die meer dan ieder ander. Wij zijn met 16 personen begonnen en met 16 geëindigd. We hebben elkaar erdoorheen gesleept. Maar vooral: zorg dat je ook plezier hebt.’