Skip to content

Actueel

Omscholingssucces in IT met Make IT Work bij Actemium

Met meer dan 20 ondernemende business units verspreid over heel Nederland – is Actemium (onderdeel van de Franse multinational VINCI) een belangrijke speler op het vlak van industriële automatisering. Binnen de Actemium-vestigingen in Veghel, Eindhoven en Roermond is HR Business Partner Hanneke Manders een van de sparringpartners voor de managementteams. Samen met hen kijkt ze hoe in de business units strategische doelen worden behaald zonder te tornen aan werkplezier en betrokkenheid van medewerkers. Via Make IT Work, een omscholingsprogramma van Fontys Hogeschool ICT (FHICT), is Actemium sinds enige tijd twee bevlogen medewerkers rijker.

Lees hier het originele artikel

“Duurzame samenwerkingsverbanden, zowel met medewerkers als partners, vinden wij belangrijk. Met Fontys Hogeschool ICT (FHICT) werken we dan ook al lang samen, we nemen stagiairs en afstudeerders graag op in onze organisatie. Tegelijk met een grote groeiambitie groeide de vraag naar goede Software Engineers. Een hele uitdaging waarvoor FHICT via Make IT Work een mooie, meervoudige oplossing biedt. Wij krijgen enthousiaste collega’s en bieden ze tegelijk een nieuwe carrière binnen ICT.”

Wij kijken verder dan ervaring en opleiding

“Ons werkveld is behoorlijk specifiek. Daarom doorloopt iedere nieuwe collega, ook die met relevante opleiding of ervaring, een uitgebreid onboardingtraject. Wij kijken verder dan ervaring en opleiding. De juiste klik en drive zijn staan voorop. Wij investeren graag in gedreven kandidaten die een bepaalde logische denkwijze verbinden aan het juiste niveau aan kennis, inzicht en skills. Diversiteit vinden we daarbij ook belangrijk. Dat een derde van de deelnemers aan Make IT Work vrouw is, overtuigde ons er dus nog meer van dat dit omscholingsprogramma heel goed bij ons past.”

“Zodoende verwelkomden we via Make IT Work Anne en Max als nieuwe collega’s. FHICT neemt aan de voorkant al een zwaar assessment af. Die doorstonden ze allebei heel goed, net als de tussenmeting na zes weken opleiding. Na een intensieve training van vijf maanden bij FHICT kwamen Anne en Max afgelopen april bij ons in dienst.”

Denk duurzaam vooruit

“Het Make IT Work-traject loopt al die tijd nog steeds door. Anne en Max hebben geregeld terugkomdagen om hun kennis en kunde nog meer te verdiepen en te sparren met studiegenoten en docenten. Ze hebben dan nog niet de ervaring, maar bezitten duidelijk de basis die wij zoeken, en aan de ervaring wordt hard gewerkt. Wij zijn dan ook erg tevreden over onze nieuwe collega’s.”

“Actemium staat er zeker voor open om ook in de toekomst weer met Make IT Work in zee te gaan. Andere organisaties wil ik op het hart drukken in duurzame oplossingen vooruit te denken. Geef mensen met potentie die eerlijke kans. Zeker in een tijd waar goede ICT’ers schaars zijn, is Make IT Work een initiatief om te omarmen!”

Meer informatie

Neem contact op met Senne de Ruiter, bedrijvencoördinator Make IT Work bij Fontys.