Skip to content

Actueel

‘Omscholen naar Software Engineer - Joost en Jacco are making it work!’

Virtual Sciences bestaat 20 jaar en dat vierden wij in Gulpen! We hadden een rondleiding in de Gulpener Bierbrouwerij en een stevige mountainbike tocht op het programma. Joost Kager en Jacco van den Heuvel starten in oktober bij Virtual Sciences als Data Integratie Specialist, maar natuurlijk waren zij er gewoon gezellig bij!

Via ‘Make IT Work’, het omscholingsprogramma van de HvA, zijn Joost en Jacco in contact gekomen met Virtual Sciences.

Jacco raakte tijdens zijn diverse rollen in beleidsfuncties in onderzoeks- en onderwijsorganisaties geïnteresseerd in datasystemen en procesverbetering. Doormiddel van zelfstudie groeide zijn interesse in programmeren en zorgt het omscholingsprogramma voor een vliegende start binnen de IT! De reden om voor Virtual Sciences te kiezen zit hem in de generalistische rol en de breedte aan tools. Het feit dat als Data Integratie Specialist echt bijdraagt aan de efficiency en diensten van de klant spreekt hem aan! “Wat ook meespeelde is dat Virtual Sciences het gevoel heeft van een kleine organisatie, waardoor je elkaar snel leert kennen. Dat we onderdeel zijn van het Conclusion ecosysteem is interessant, dit biedt mogelijkheid tot werken met grote klanten.”

Joost was in zijn voorgaande functie als Schadebehandelaar toe aan een nieuwe uitdaging. De affiniteit met IT was er al. Door het Computerscience path op Code Academy werd voor hem zijn nieuwe stap bevestigd richting Software Engineering. De combinatie tussen technische skills en consultancy skills versus een platte organisatie maakt hem enthousiast te starten bij Virtual Sciences.

Inmiddels bevinden Jacco en Joost zich voor een periode van 5 maanden weer terug in de schoolbanken. Joost vertelt: “We zitten in een klas van 32 (21 mannen en 11 vrouwen), de sfeer is goed, iedereen is leergierig en gemotiveerd!” In de eerste periode richt het omscholingstraject zich op de basis van Java, databases, modelleren en wordt er een verdiepingsslag gemaakt met object georiënteerd programmeren. Daarna gaan de studenten in teamverband aan projecten werken. Zo maken zij kennis met agile- en scrummethodiek en zullen zij aan webapplicaties en API’s werken.

Joost en Jacco kijken uit naar hun start bij Virtual Sciences in oktober. Met een goede basis software engineering op zak zullen zij zich de eerste periode verder gaan verdiepen in Integratie technologieën en multicloud oplossingen.  

Lees hier het hele artikel.