Skip to content

Actueel

HvA wint Pro-Motor Award 2018 met Make IT Work

Omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) sleepte dit jaar de Pro-Motor Award in de wacht. De award is in het leven geroepen om onderscheidende samenwerkingen te stimuleren tussen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid.

Make IT Work is een project waarbij hoogopgeleiden zonder IT-achtergrond omgeschoold worden naar een IT-functie op hbo-niveau. De HvA wil hiermee de relatief hoge werkloosheid onder hoger opgeleiden aanpakken en tegelijkertijd iets doen aan het tekort aan IT’ers op niveau. Honderden mensen vonden via Make IT Work al een nieuwe baan.

INTENSIEVE OPLEIDING

De cursisten volgen in een fulltime traject van vijf maanden een intensieve opleiding. Vervolgens werken ze een half jaar, waarbij ze een dag per week naar school gaan. De werkgever betaalt de omscholingskosten en biedt een arbeidsovereenkomst aan van zes maanden voor 32 uur per week. Maar liefst 91% sluit het project succesvol af; 97% is blijvend werkzaam in de IT. Een derde van de 276 studenten die het traject afrondden, is vrouw. De jury prees onder andere de mogelijkheid om het project verder uit te breiden. Make IT Work heeft reeds een netwerk van 83 bedrijven. Het project geldt als voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van digitalisering.

OVER DE PRO-MOTOR AWARD

De Pro-Motor Award wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van Katapult; een netwerk met meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Lees hier het artikel