Introductie Programmeren
Over deze microcredential

In de module Introductie Programmeren leer je de beginselen van het programmeren. Je leert de basisconstructies die je in elke programmeertaal nodig hebt: variabelen, selecties, herhalingen en eenvoudige datastructuren. Daarnaast leer je om programma’s in kleinere eenheden te organiseren met behulp van methodes of functies. 

Tijdens het vak ligt de nadruk op het vinden van oplossingen voor eenvoudige problemen en het vertalen van de oplossing naar programmeercode.

In het kort

Taal onderwijs

Studielast

Indicatief EQF

Locatie

Nederlands

3ECTS

EQF 5

HvA – Hilversum

Leeruitkomst

Wat ga je leren? 
  • Je produceert een zelfgeschreven programma als uitwerking voor een eenvoudige doelstelling. Hierbij wordt invoer van een gebruiker verwerkt om een beoogd resultaat vanuit de gegeven doelstelling aan de gebruiker te tonen. De geschreven code voldoet aan gegeven, of algemeen geldende codeconventies.
  • Je gebruikt variabelen om met verschillende datatypen bewerkingen op gepaste wijze uit te voeren.
  • Je gebruikt bij de situatie passende controlestructuren om het verloop van het programma aan te passen om een gesteld doel te bereiken.
  • Je gebruikt eenvoudige datastructuren om data op een zinvolle wijze te groeperen.
  • Je construeert functies of methoden om code te kunnen herbruiken zonder deze code te herhalen
Wanneer behaal je de microcredential? 

Je levert een werkend programma op waaruit blijkt dat de leeruitkomsten met voldoende resultaat behaald zijn.

Aan de slag!

Om straks de microcredentials te kunnen ontvangen en bewaren heb je een eduID nodig. Dat is een digitale identiteit: een veilige digitale omgeving die losstaat van je onderwijsinstelling en levenslang bruikbaar is. eduID is betrouwbaar en je hebt altijd de controle over je gegevens en met wie je ze deelt. Je kunt alvast een eduID aanmaken, of wachten tot je je eerste microcredential hebt verdient.