Skip to content

Actueel

MAKE IT WORK AANWEZIG BIJ CYBERSECURITY STRATEGIEDAG VAN OCW

Op 28 juni jl. gaf Baukje Siebrecht, accountmanager digitalisering binnen het programmateam leven lang ontwikkelen van de Hogeschool van Amsterdam, een workshop over omscholing tot cybersecurityprofessional. Tijdens deze dag werd verder gesproken over de cybersecuritystrategie voor de komende jaren (tot 2028).

De toegenomen aandacht voor cyber security is niet zonder reden. Afgelopen maand publiceerde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) het Cybersecuritybeeld van Nederland in 2023, waarin inzicht wordt gegeven in digitale dreigingen, weerbaarheid en risico’s. Hierin wordt benadrukt dat de veiligheid van digitale processen ‘onlosmakelijk verbonden’ is met de nationale veiligheid én benoemd dat de digitale dreiging landelijk onverminderd groot blijft. Voldoende redenen dus voor Baukje om de mogelijkheden die het omscholingstraject Cyber Security van Make IT Work biedt toe te lichten.

Tijdens de workshop beschreef ze het programma: in de eerste vijf maanden worden vakken behandeld zoals cryptografie, cyber threat intelligence en internet of things. Vervolgens gaan deelnemers een halfjaar betaald bij een werkgever aan de slag, om deze kennis direct te kunnen toepassen. Een win-winsituatie voor werkgever én iemand die toe is aan een nieuwe carrièrestap.

Om deelnemers goed mee te kunnen nemen in de praktijk, worden er in het traject ook gastdocenten ingezet: zij staan met hun voeten in de klei en geven een kijkje in de keuken van een cybersecurityspecialist. Hybride docenten, die docentschap en een baan binnen het bedrijfsleven combineren, zijn daarbij onmisbaar. Baukje riep de aanwezigen dan ook op dit te stimuleren en bood ondersteuning aan: ” We helpen praktijkexperts graag om hun kennis en expertise over te dragen aan de nieuwe generatie cybersecurityspecialisten. ”

Meer informatie over ons opleidingsaanbod kun je vinden op onze website bij programma’s.