Skip to content

Actueel

HAN | Eerste lichting Make IT Work geslaagd

In slechts 11 maanden tijd jezelf volledig omscholen tot software engineer. Een carrièreswitch die de eerste lichting deelnemers aan Make IT Work met succes heeft gemaakt. Vol trots namen zij op maandag 16 mei hun certificaat in ontvangst

Dat deden ze in het bijzijn van familie, vrienden, docenten en de werkgevers die meedoen aan dit omscholingstraject. Waardering voor hun prestatie was er ook vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Staatssecretaris Van Huffelen feliciteerde de geslaagden in een speciale videoboodschap.

Fulltime opleiding

Make IT Work is er voor hoogopgeleide mensen met of zonder werk, die graag de overstap willen maken naar de ICT-sector. De 9 deelnemers begonnen vorig jaar met een fulltime opleiding van 5 maanden waarin zij leerden software te ontwerpen en te programmeren. Aansluitend gingen zij 6 maanden aan de slag bij een van de betrokken werkgevers. Bij dit traject waren dat Avisi, Ovotrack, Welisa, Perplex en Colijn & Van Tricht.

Astrid Hoge, directeur van de Academie IT en Mediadesign, heette iedereen welkom bij de feestelijke certificaat-uitreiking. De geslaagde deelnemers werden individueel toegesproken door hun docenten en coaches, waarna zij hun certificaat overhandigd kregen. Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering, verwelkomde de deelnemers in de IT-sector met een videoboodschap. “We hebben een sector nodig die werkt aan digitalisering die mensen dient. We kunnen jullie kennis, ervaring en kunde heel goed gebruiken. Ik wens jullie een prachtige loopbaan in de IT toe”, zei ze.

Baangarantie

In onze regio is de vraag naar IT-specialisten op hbo-niveau groot. De HAN komt met Make IT Work tegemoet aan deze vraag. Ervaren docenten en coaches van de Academie IT en Mediadesign verzorgen de opleiding en begeleiding van Make IT Work. Kenmerkend voor dit traject is de unieke werving- en selectieprocedure, de baangarantie voor de deelnemers, een hoog slagingspercentage en de duurzame relatie die ontstaat tussen deelnemer en werkgever.

Make IT Work past bij de doelstelling van de HAN om mensen in staat te stellen zich een leven lang te kunnen ontwikkelen.

Nieuw startmoment in september

Op 5 september 2022 start bij de HAN weer een nieuwe groep kandidaten met de omscholing tot software engineer. Belangstellenden kunnen zich nog tot 31 mei aanmelden voor deelname.

In het nieuws: 

Item in de nieuwsuitzending: https://www.gld.nl/tv/programma/gld-nieuws/31 (item start bij 03:25)

Artikel over één van de kandidaten: https://www.gld.nl/nieuws/7674284/je-binnen-vijf-maanden-laten-omscholen-niki-doet-het

Algemeen artikel omscholing: https://www.gld.nl/nieuws/7671012/carriereswitch-maken-er-zijn-meer-mogelijkheden-dan-ooit

Computable: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/digital-transformation/7354501/250449/eerste-9-omscholers-ronden-make-it-work-van-han-af.html