Skip to content

Online informatiesessie voor werkgevers | Make IT Work

Online informatiesessie Make IT Work – Software Engineering

    
Ben jij als organisatie op zoek naar software developers, testers of technische consultants in deze krappe arbeidsmarkt? Maak kennis met jouw toekomstige werknemers via het omscholingstraject Make IT Work. 

10 december organiseert IT Academy een online informatiesessie voor werkgevers van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie ontdek je meer over het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, de bijbehorende investering en de planning van de eerstvolgende klas Software Engineering. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.      

Informatiesessievoor werkgevers

Wil jij meer weten over dit het omscholingstraject Software Engineering? Meld je hieronder aan voor de informatiesessie voor werkgevers: 

    Omscholingstraject Make IT Work


    Het doel van dit traject is om enerzijds werkgevers te helpen met het vinden en binden van nieuw IT talent en anderzijds mensen te ondersteunen om een carriéreswitch te maken naar de IT. Wat dit traject uniek maakt, is dat we niet alleen het opleidingstraject verzorgen, maar ook de kandidaten werven en selecteren en hen in contact brengen met werkgevers. Make IT Work slaat de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

    Make IT Work maakt het voor mensen zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau én direct in een baan van start te gaan. Kandidaten met een mbo, hbo of wo-achtergrond worden door middel van een online assessment en intakegesprek geselecteerd voor het omscholingstraject en in contact gebracht met werkgevers. Werkgevers en kandidaten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een match hebben, dan kan de kandidaat als cursist deelnemen aan het fulltime opleidingstraject. Na een succesvolle afronding start de kandidaat voor minimaal zes maanden bij de werkgever.

    De omscholing Software Engineering duurt in totaal 11 maanden. Na een succesvolle afronding van de eerste ruim 5 maanden  fulltime opleiding start de arbeidsovereenkomst voor minimaal zes maanden bij de werkgever. Tijdens deze werkperiode word de cursist verder bijgeschoold d.m.v. terugkomavonden. De cursist rondt het traject na 11 maanden af. De opleiding vindt plaats op de Zernike Campus in Groningen bij de IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanze Groningen.  

    De eerstvolgende klas Software Engineering in regio Noord-Nederland start op 7 april 2025. De werkgeversmarkt waarbij kandidaten en werkgevers opzoek gaan naar een match is op 29 januari 2025.  

    De voordelen voor werkgevers:

    • Volledige omgeschoolde en intrinsiek gemotiveerde werknemers;  
    • Duurzaam en vernieuwend werving- en selectietraject;  
    • Succesvol omscholen zonder winstoogmerk;  
    • Kwalitatief en gericht onderwijs op hbo-niveau vanuit een hogeschool; 
    • Zeer hoog slagingspercentrage van 95%;
    • Duurzame invulling van je IT vacatures. 
           

    Achtergrond

    Make IT Work is een landelijk initiatief dat in 2015 is opgezet door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Sinds begin 2019 is regio Noord-Nederland ook aangesloten bij dit programma.

    De IT Academy, onderdeel van de Hanze, is voor Noord-Nederland de uitvoerder van Make IT Work. Op basis van de vraag van werkgevers wordt het programma continue doorontwikkeld voor een zo actueel mogelijk onderwijsprogramma. Het omscholingstraject (van selectieprocedure t/m het opleidingstraject) is ontwikkeld door docenten van de aangesloten kennisinstelling. 

    In Noord-Nederland zijn inmiddels 14 Make IT Work klassen afgerond in de omscholingsrichting Software Engineering en meer dan 160 cursisten zijn hierdoor succesvol omgeschoold. Daarnaast start 4 november de eerste klas in de omscholingsrichting Functioneel Beheer
                 

    Kosten

    De kosten voor de omscholing worden gedragen vanuit de werkgever en de cursist. Voor het schooljaar 2024-2025 bedragen de werkgeverskosten €7.500,= per cursist. Ook van de cursist wordt een financiële bijdrage gevraagd. We vragen een bijdrage van jou omdat we zeker willen zijn dat jij ook echt serieus aan de slag gaat met je toekomst. Deze bijdrage bedraagt inclusief lesmateriaal €1.000,- (exclusief laptop). 


              

    Startdatum
    10 december 2024
    Locatie
    Online
    Periode
    12:00 - 13:00