Skip to content

UWV

UWV

Werken bij UWV? Dat betekent een bijdrage leveren aan het perspectief van onze klanten!

Wat is UWV

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Wij zorgen voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast bieden wij andere organisaties arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. We voeren deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onze klant

Onze klant zoekt informatie over het aanvragen van een uitkering of re-integratie, wil iets aan ons doorgeven of een toepassing gebruiken op uwv.nl of werk.nl. Ook binnen UWV werken collega’s met onze ICT-systemen. ICT is de ruggengraat van onze dienstverlening. Zonder ICT wordt geen uitkering betaald, beoordeling uitgevoerd of persoon aan werk geholpen. Daarom moeten we ervoor zorgen dat onze ICT-dienstverlening altijd optimaal functioneert. Hieraan werken vraagt om flexibel inzetbare medewerkers met diverse specialismen en veel kennis van klantbehoeften.

Jouw rol

Als ICT’er bij UWV kun je in verschillende functies werken. Bijvoorbeeld als functioneel beheerder, ontwerper, informatieanalist, Java-programmeur of tester. In alle functies bewaak je het belang van zowel de interne als externe klant en stel je gebruiksvriendelijkheid centraal. Je kunt ingewikkelde technische materie duidelijk over brengen aan collega’s en onze behoeften scherp formuleren naar de leveranciers. Je bent zelf verantwoordelijk voor de resultaten en je eigen ontwikkeling. Je gaat moeiteloos om met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben je inhoudelijk sterk, flexibel inzetbaar, klantgericht en leergierig.

Jouw perspectief bij de divisie Gegevensdiensten

De divisie Gegevensdiensten is één van de divisies van UWV en een belangrijke schakel in het gegevensverkeer tussen aanbieders en gebruikers van gegevens over loon-, uitkerings- en arbeidsverhoudingen en over gegevens in het Doelgroepregister. Gegevensdiensten heeft als functie het verzamelen en beheren van deze gegevens evenals het adviseren over het gebruik van deze gegevens. Gegevensdiensten streeft ernaar hergebruik van gegevens te bevorderen en meervoudige uitvraag van gegevens te reduceren.

Gegevensdiensten beheert onder andere de Polisadministratie, de UWV persoons-administratie en het Doelgroepregister. De Polisadministratie is een essentieel onderdeel van de loonaangifteketen. Om deze bronnen goed te laten werken voor de afnemers onderscheiden we verschillende processen, zoals inwinning, opslag, beheer van gegevens, leveringen en afhandeling van kwaliteitssignalen.

Vanzelfsprekend zijn er binnen ons organisatieonderdeel volop doorgroeimogelijkheden. Zo geef je zelf richting aan je professionele groei met een persoonlijk ontwikkel plan en is er ruimte het volgen van een diversiteit aan trainingen en opleidingen.

N.B. Ons ICT-bedrijf heeft meerdere malen het Top Employers ICT keurmerk ontvangen!

Wat zoeken wij

Wil jij meehelpen met de door ontwikkeling, verbetering en verdere vernieuwing van onze applicaties?  Lever jij graag je bijdrage om UWV een steeds slimmere organisatie te maken, processen te verbeteren en zo onze klanten sneller en beter op weg te helpen?  Meld je dan aan als kandidaat.

Meer informatie

Wil je meer weten? Wij zijn aanwezig op de werkgeversmarkt op 13 oktober  Aarzel niet om je vragen te stellen en neem alvast een kijkje op onze website.