aanmelden

Je meldt je aan voor Make IT Work door het maken van het assessment bij de hogeschool naar keuze. Nadat je op aanmelden klikt, begint de online selectieprocedure met een virtueel traject waarbij we je meenemen in de wereld van een IT’er. Wanneer je je aangesproken voelt tot het omscholingstraject Make IT Work ga je verder met het assessment. 

Wil je eerst meer informatie over Make IT Work of heb je vragen? Neem dan contact op met de hogeschool waar jij Make IT Work wilt volgen of meld je aan voor een informatiesessie.

Klik op de hogeschool naar keuze en start direct met het assessment

HAN_ University of Applied Sciences
(naar de contactpagina)

tips en voorbereiding assessment

  • Het assessment duurt ongeveer 1 uur.
  • Het assessment is Engelstalig. De antwoorden en documenten mogen in het Nederlands worden ingevuld.
  • Het selectiegedeelte van het assessment bestaat uit harde selectiecriteria voor deelname. Verder zijn er testen op cijfermatig inzicht, analytisch vermogen en persoonlijkheid. 
  • Elk onderdeel bij de cognitieve testen begint met een uitleg en 3 oefenvragen. Neem hiervoor de tijd en ga pas door als het onderdeel duidelijk is.
  •  Tijdens de onderdelen kun je niet stoppen, zorg ervoor dat je op een plek zit waar je niet gestoord kunt worden. Na ieder afgerond onderdeel kun je het assessment wel stoppen en later weer oppakken.

startdata en aanmelden

Make IT Work start meerdere keren per jaar met een omscholingstraject. Je kunt je op ieder moment aanmelden via het online assessment bij de hogeschool van jouw keuze. 

Deelnemende werkgevers

Marianne Hoornenberg cursist Make It Work.

‘Vanaf dag 1 zat ik juichend achter mijn laptop’

Marianne Hoornenborg, Java Developer KvK

‘Nadat ik een oud-cursist van Make IT Work had gesproken, durfde ik de sprong te wagen. Vanaf dag 1 zat ik juichend achter mijn laptop. In de schoolbanken leer je de basics, het hele domein van ontwikkelwerk komt pas daarna in zicht. Door mijn vorige carrière als communicatieadviseur wordt er soms aan mij getrokken om een rol op het snijvlak van business en IT in te vullen, maar voorlopig ben ik verslingerd aan het programmeren. En ik probeer de IT een beetje te demythologiseren. We moeten eens af van het fabeltje dat vrouwen niet technisch genoeg zijn om software te ontwikkelen.’