KOOP

Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties, kortweg KOOP, is de digitale uitgever van de overheid en de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op het gebied van wet- en regelgeving voor burgers, bedrijven en (de)centrale overheden. KOOP ondersteunt alle overheidsorganisaties in Nederland om elke dag informatie zoals wet- en regelgeving, parlementaire stukken, vergunningen en internationale verdragen te publiceren. KOOP is sinds 1 januari 2023 onderdeel van agentschap Logius.

KOOP kent vijf waardestromen:

 • Wetgeving in wording;
 • Officiële publicaties;
 • Consolidatie;
 • Integrale ontsluiting overheidsinformatie;
 • Publicatie en integratie uitvoeringscontent.

Wij zoeken iemand

 • Kom impact maken bij de Rijksoverheid. We zijn op zoek naar enthousiaste en nieuwsgierige junior Software Engineers die willen werken in de rol van startend DevOps Engineer. Je gaat dan bijvoorbeeld werken aan doorontwikkeling van onze portalen om nieuwe functionaliteit toe te voegen (en vooraf) te testen!), of back-end koppelingen en API’s te realiseren, of de UX te verbeteren. Maar ook in het onderhouden van de portalen en de achterliggende systemen kun jij een cruciale rol spelen. 

Wij bieden

 • Individuele begeleiding: naast de business owner en productmanager neemt een speciaal aangestelde medewerker je mee in de dynamische wereld van de rijksoverheid en Logius/KOOP.
 • Naast de inhoudelijke kennis die je opdoet word je begeleid door de speciaal aangestelde medewerker in het begin, maar blijft ook je aanspreekpunt tijdens je loopbaan.
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?

Dit kan via de individuele begeleider Albert M.van Ruitenburg te bereiken via albert.ruitenburg@koop.overheid.nl.

Koninklijke Landmacht

De Koninklijke Landmacht voorziet in veiligheid voor, door en tussen mensen. Dit doen we met operationele eenheden met goed getrainde mensen en technologisch hoogwaardige systemen. De verbindingsdienst levert mobiele IT-infrastructuur en IT-specialisten zodat de operationele eenheden altijd en overal met elkaar kunnen communiceren. Het Command&Control Ondersteuningscommando (C2OstCo) vormt de kern van de verbindingsdienst. Hier zijn de schaarse en specialistische capaciteiten ondergebracht. Daarnaast bevat het C2OstCo de School Verbindingsdienst en een kenniscentrum voor respectievelijk de opleiding & training en de opbouw van een solide kennisbasis.

Wij zoeken:

Als netwerkspecialist werk je bij het C2OstCo en ondersteun je, samen met je collega’s, bij de installatie en instandhouding van de IT-netwerken van operationele eenheden. Daarbij ben jij de expert op het gebied van dagelijks beheer, informatiebeveiliging en het oplossen van storingen. Tevens ondersteun je bij de koppelingen met (internationale) netwerken van andere eenheden en regisseer je veranderingen in de ontplooide netwerken.  

Wij bieden:

 • Uitdagend werk bij een operationele eenheid, waarbij je naast de militair, werkt in een dynamische internationale omgeving en samen zorgt dat de IT-netwerken optimaal functioneren.
 • Tijdelijk contract van een jaar (maximaal tot 3 jaar te verlengen)
 • Initieel als burger. Na het tijdelijk contract bestaat de mogelijkheid om een vaste aanstelling te krijgen als militair en door te groeien binnen Defensie.
 • Passend marktconform salaris.
 • Maandelijkse bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering wordt naar rato berekend bij een fulltime dienstverband.
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%

KVK

Als KVK stimuleren we ondernemerschap. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers. Dit doen we zoveel mogelijk online. We zijn een publieke, landelijke organisatie met betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang. Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We dagen onszelf elke keer opnieuw uit om ondernemers in Nederland vooruit te helpen.

Wij zoeken:

15 nieuwe collega’s die hun talent in willen zetten om mee te werken aan het ontwikkelen van praktische digitale oplossingen die ondernemers helpen hun leven makkelijker te maken. Concreet zijn wij op zoek naar leergierige, gemotiveerde, getalenteerde mensen waarmee het ook nog eens fijn samenwerken is. KVK is volop in beweging. Een flexibele ‘mindset’ is niet alleen tijdens het omscholen belangrijk maar ook daarna als je voor KVK kiest.

Wij bieden:

Een traject dat bestaat uit twee fases: 1) zes maanden studeren aan de HvA 2) zes maanden praktijkervaring opdoen via een traineeprogramma. In het traineeteam voer je ten minste twee KvK-projecten uit waar je aan je technische en professionele vaardigheden werkt. Na het succesvol afronden van beide fases ga je als junior software engineer aan de slag in één van de 35 teams. In je team krijg je volop ondersteuning van ervaren IT-collega’s om ook na het afronden van het traineeprogramma het beste uit jezelf te halen.

Meer informatie? Kijk op KVK.nl