Software Engineering Low-Code

In de omscholing Software Engineering Low-Code leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden. En je leert werken met een low-code softwareprogramma, waarin je met weinig code volwaardige software kunt ontwikkelen.

Dit programma heeft grote overeenkomsten met het reguliere programma Software Engineering. Het laatste project verschilt. Je bouwt een webapplicatie met behulp van een low-code systeem in plaats van die volledig te programmeren.

Let op: dit programma wordt alleen aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam en de HAN University of Applied Sciences.

In het kort

Omscholing

Wat

Duur

Kosten

Start

Locatie

Software Engineering Low-Code

Omscholing met baangarantie

11 maanden

€1000,- 

2 keer per jaar 

Hilversum, Arnhem

Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 +
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw
0 %

Profiel Software Engineering Low-Code

Wereldwijd is er behoefte aan goed opgeleide IT-specialisten. Na het volgen van dit programma kun je aan de slag als Software Engineer in een organisatie die werkt met low-code software. 

Je leert projectmatig te werken en je richt je op het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen. In de ontwikkeling van nieuwe softwaresystemen speelt de gebruiker een steeds belangrijkere rol. Daarom ontwikkel je ook communicatieve vaardigheden om zo de wensen van de klant te kunnen achterhalen. Die leer je te vertalen naar een gebruiksvriendelijk eindproduct.

CURRICULUM

De omscholing tot Software Engineer Low-Code leert je skills en theorie die nodig zijn bij het succesvol ontwerpen en programmeren van software. Software zoals apps, backend applicaties, websites en database-applicaties. Voorbeelden van programmeertalen waar onze cursisten bij hun bedrijf software in ontwikkelen zijn Java, PHP, Mendix, Oracle en .Net. Ook werken onze cursisten aan SAP-integratieprojecten en Hippo CMS-uitbreidingen.

Het onderwijsprogramma van Software Engineering Low-Code bestaat uit twee semesters. 
  • Semester 1. In de eerste vijf maanden krijg je vakinhoudelijke thema’s die relevant zijn voor het vakgebied Software Engineering. Na een basisfase met drie vakken werk je aan twee projecten. Tegelijkertijd krijg je workshops en cursussen die je direct kunt toepassen in de praktijk. 
  • Semester 2. In de volgende zes maanden ga je fulltime aan de slag bij de werkgever. Tijdens dit semester zijn er vier terugkomsessies op de hogeschool. Daar wissel je ervaringen uit met medecursisten. 

OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA

De opleiding is ingedeeld in drie leerlijnen. Die leerlijnen zijn vakinhoud (modules), persoonlijke vaardigheden en projecten. Het gehele curriculum bestaat uit 2240 studie-uren. Deze studie-uren worden verdeeld over de opleidingsduur van elf maanden. 
 

WERKVORMEN 

De omscholing hanteert een breed scala aan didactische werkvormen:

  • colleges 
  • coaching 
  • casuïstiek  
  • individuele en groepsopdrachten
  • presentaties van opdrachtuitwerkingen 
  • intervisiebijeenkomsten 

Deelnemende werkgevers

Danielle Graat van Conclusion

‘Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn’

Daniëlle Graat Directeur Conclusion Low Code

‘Via Make IT Work heeft Conclusion er hele goede collega’s bij gekregen. Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn omdat zij echte IT-collega’s geworden zijn.’