Software Engineering Low-Code
In de omscholing Software Engineering Low-Code leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden. En je leert werken met een low-code softwareprogramma, waarin je met weinig code volwaardige software kunt ontwikkelen.
Dit programma heeft grote overeenkomsten met het reguliere programma Software Engineering. Het laatste project verschilt. Je bouwt een webapplicatie met behulp van een low-code systeem in plaats van die volledig te programmeren.
Let op: dit programma wordt alleen aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam en de HAN University of Applied Sciences.
In het kort
Omscholing
Wat
Duur
Kosten
Start
Locatie
Software Engineering Low-Code
Omscholing met baangarantie
11 maanden
€1000,-
2 keer per jaar
Hilversum, Arnhem
Profiel Software Engineering Low-Code
Wereldwijd is er behoefte aan goed opgeleide IT-specialisten. Na het volgen van dit programma kun je aan de slag als Software Engineer in een organisatie die werkt met low-code software.
Je leert projectmatig te werken en je richt je op het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen. In de ontwikkeling van nieuwe softwaresystemen speelt de gebruiker een steeds belangrijkere rol. Daarom ontwikkel je ook communicatieve vaardigheden om zo de wensen van de klant te kunnen achterhalen. Die leer je te vertalen naar een gebruiksvriendelijk eindproduct.
CURRICULUM
De omscholing tot Software Engineer Low-Code leert je skills en theorie die nodig zijn bij het succesvol ontwerpen en programmeren van software. Software zoals apps, backend applicaties, websites en database-applicaties. Voorbeelden van programmeertalen waar onze cursisten bij hun bedrijf software in ontwikkelen zijn Java, PHP, Mendix, Oracle en .Net. Ook werken onze cursisten aan SAP-integratieprojecten en Hippo CMS-uitbreidingen.
- Semester 1. In de eerste vijf maanden krijg je vakinhoudelijke thema’s die relevant zijn voor het vakgebied Software Engineering. Na een basisfase met drie vakken werk je aan twee projecten. Tegelijkertijd krijg je workshops en cursussen die je direct kunt toepassen in de praktijk.
- Semester 2. In de volgende zes maanden ga je fulltime aan de slag bij de werkgever. Tijdens dit semester zijn er vier terugkomsessies op de hogeschool. Daar wissel je ervaringen uit met medecursisten.
OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA
WERKVORMEN
De omscholing hanteert een breed scala aan didactische werkvormen:
- colleges
- coaching
- casuïstiek
- individuele en groepsopdrachten
- presentaties van opdrachtuitwerkingen
- intervisiebijeenkomsten
Deelnemende werkgevers
‘Ik was jurist maar daar lag mijn hart niet’
Claudia Watrin, Informatie Analist UWV
‘Iedereen met hart voor IT, een analytische geest en oog voor detail raad ik aan om omscholing via Make IT Work te doen. Doordat je van tevoren een werkgever hebt, die voor jou het grootste deel van de kosten op zich neemt, begin je met een rustiger hart aan de opleiding. Zorg tijdens de opleiding voor een goede band met de andere cursisten. Vijf maanden lang spreek je die meer dan ieder ander. Wij zijn met 16 personen begonnen en met 16 geëindigd. We hebben elkaar erdoorheen gesleept. Maar vooral: zorg dat je ook plezier hebt.’