Software ontwikkelen in architectuur
Over deze microcredential

In de module ‘Ontwikkelen van webapplicaties – Frontend’ leer je hoe je een gelaagde webapplicatie kunt bouwen met frontend-componenten op basis van van standaarden, frameworks en tools die veel voorkomen in de branche. De nadruk in deze module ligt op het implementeren van de frontend. Voor de frontend ontwikkel je kennis en vaardigheden om een responsieve gebruikersinterfaces te bouwen met behulp van HTML, CSS en Javascript. Je gaat bij het gebruik van HTML, CSS en javascript verder dan de basis en je zou na afloop van de module in staat moeten zijn een klein frontend framework te kunnen maken.

Bij het ontwikkelen hoort ook het testen of onderdelen naar behoren werken. Je gaat daarom unit- en integratietesten gebruiken om de correcte werking van componenten te verifiëren. Je levert aan het eind van de module een werkende, complexe frontend op.

In het kort

Taal onderwijs

Studielast

Indicatief EQF

Locatie

Nederlands

12ECTS

EQF 5

HvA – Hilversum

Leeruitkomst

Wat ga je leren? 
  • Je licht de gelaagde, logische architectuur toe van het ontwerp van een webapplicatie. Je licht de werking van de afzonderlijke onderdelen en samenhang tussen de onderdelen toe.
  • Je ontwerpt en implementeert beveiligingsmechanismen voor authenticatie en autorisatie in een webapplicatie.
  • Je ontwerpt en implementeert een rijke, adaptieve gebruikersinterface gebruikmakend van HTML, CSS en een ECMAScript-variant. De gebruikersinterface gebruikt één of meerdere RESTFul-API’s voor het tonen en bewerken van data. De gebruikersinterface is ontworpen voor een enkele type browsers en heeft verschillende verschillende lay-outs die gebruikt worden op desktop, tablet of mobiele apparaten. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke UX en ergonomie op deze verschillende apparaten.
  • Je ontwerpt en gebruikt unit-, integratie testen om de correcte werking van front-end-componenten te verifiëren.
  • Je gebruikt een css-preprocessor om het css onderhoudbaar en modulair te structureren.
  • Je produceert custom html-elementen met functionaliteit om de applicatie aan de client-kant modulair structureren. Hierbij mag gebruikt worden gemaakt van bestaande raamwerken.
Wanneer behaal je de microcredential? 

Je levert een werkende applicatie en documentatie op waaruit blijkt dat de leeruitkomsten met voldoende resultaat behaald zijn.

Aan de slag!

Om straks de microcredentials te kunnen ontvangen en bewaren heb je een eduID nodig. Dat is een digitale identiteit: een veilige digitale omgeving die losstaat van je onderwijsinstelling en levenslang bruikbaar is. EduID is betrouwbaar en je hebt altijd de controle over je gegevens en met wie je ze deelt. Je kunt alvast een eduID aanmaken, of wachten tot je je eerste microcredential hebt verdient.