Object georiënteerd programmeren
Over deze microcredential

In de module Objectgeoriënteerd Programmeren leer je code structureren met het oog op de overzichtelijkheid, onderhoudbaarheid en herbruikbaarheid van componenten. 

Je leert code structureren aan de hand van de vier pilaren van objectoriëntatie: abstractie, encapsulatie, overerving en polymorfisme. Je leert werken met UML-klassendiagrammen en leert deze te vertalen naar structuur in je programma’s. Daarnaast verken en oefen je met standaardfunctionaliteiten van de programmeertaal.

In het kort

Taal onderwijs

Studielast

Indicatief EQF

Locatie

Nederlands

5ECTS

EQF 5

HvA – Hilversum

Leeruitkomst

Wat ga je leren? 
  • Je legt de rol van de vier pilaren van objectgeoriënteerd programmeren uit in relatie tot het ontwerpen van een klassenstructuur.
  • Je licht de onderdelen van een UML-klassendiagram toe.
  • Je gebruikt een UML-klassendiagram om een implementatie van een klassenstructuur te maken. Hierbij moeten de vier pilaren van objectgeoriënteerd programmeren in terugkomen.
  • Je construeert een programma waarbij de vier pilaren van objectgeoriënteerd programmeren op passende wijze en doelmatig zijn toegepast.
  • Je maakt gebruik van bestaande functiebibliotheken om veelvoorkomende, standaard bewerkingen uit te voeren.
Wanneer behaal je de microcredential? 

Je levert een werkend programma en documentatie op waaruit blijkt dat de leeruitkomsten met voldoende resultaat behaald zijn.

Aan de slag!

Om straks de microcredentials te kunnen ontvangen en bewaren heb je een eduID nodig. Dat is een digitale identiteit: een veilige digitale omgeving die losstaat van je onderwijsinstelling en levenslang bruikbaar is. eduID is betrouwbaar en je hebt altijd de controle over je gegevens en met wie je ze deelt. Je kunt alvast een eduID aanmaken, of wachten tot je je eerste microcredential hebt verdient.