Agile Development
Over deze microcredential

Om in een ontwikkelproces als team effectief en flexibel aan een product te kunnen werken stappen steeds meer bedrijven over op een manier van werken die men Agile noemt. Er zijn verschillende methodieken om Agile te werken.

Tijdens de module Agile development leer je een product iteratief te ontwikkelen met behulp van de Scrum-methodiek. Hierbij maak je gebruik van bij Scrum passende planningsoftware of andere hulpmiddelen. Samen met anderen doorloop je meerdere ‘sprints’. Je leert hierbij werken met de verschillende scrum-rollen.

Dit onderwijsaanbod maakt ook deel uit van de opleiding HBO-ICT met CROHO code 30020.

In het kort

Taal onderwijs

Studielast

Indicatief EQF

Locatie

Nederlands

5ECTS

EQF 5

HvA – Hilversum

Leeruitkomst

Wat ga je leren? 
  • Je past de Scrum-methodiek met zijn kenmerkende onderdelen toe tijdens het ontwikkelen van een product.
  • Je legt uit welke verantwoordelijkheden bij de Scrum-rollen horen.
  • Je kan reflecteren op het werken in een team en zijn rol daarbinnen. Je bent in staat om het handelen/gedrag, indien noodzakelijk en mogelijk, te veranderen/aan te passen.
  • Je gebruikt planningssoftware om het Scrum-proces te faciliteren.
Wanneer behaal je de microcredential? 

Je werkt aantoonbaar in meerdere sprints waarbij je laat zien dat de leeruitkomsten in voldoende mate behaald zijn.

Aan de slag!

Om straks de microcredentials te kunnen ontvangen en bewaren heb je een eduID nodig. Dat is een digitale identiteit: een veilige digitale omgeving die losstaat van je onderwijsinstelling en levenslang bruikbaar is. eduID is betrouwbaar en je hebt altijd de controle over je gegevens en met wie je ze deelt. Je kunt alvast een eduID aanmaken, of wachten tot je je eerste microcredential hebt verdient.