Skip to content

Actueel

Start cohort 25 Make IT Work - HvA

Op maandag 6 september zijn er weer twee volle klassen cursisten gestart aan de omscholingen Business & Data Analytics, SAP en Software Engineering bij de Hogeschool van Amsterdam. Dit cohort zijn er een groot aantal werkgevers aangesloten. Voorafgaand aan de start hebben de IT’ers in spé bij de deelnemende organisaties een intentieverklaring getekend. Aansluitend aan het fulltime opleidingsprogramma van vijf maanden gaan de kandidaten een dienstverband aan met een duur van minimaal zes maanden bij de aangesloten werkgever.

We zijn trots op het grote aantal werkgevers dat meewerkt aan cohort 25. Sommige werkgevers doen al vanaf het begin mee aan Make IT Work, maar we zien ook veel nieuwe werkgevers die zich aansluiten. Het is mooi om te zien dat werkgevers ondanks de onzekerheid tijdens de coronacrisis vooruitkijken en doorgaan met ondernemen. Onderstaand zijn alle werkgevers die zich deze editie hebben aangesloten bij Make IT Work.

Omscholingsrichtingen

De opleidingsrichting Software Engineering is populair voor zowel kandidaten als werkgevers. Gedurende het omscholingstraject Software Engineering leren de ontwikkelaars in spé softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. In de omscholing Business & Data Analytics focust de cursist zich op het verbeteren van bedrijfsprocessen om de prestatie van de organisatie te verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tools voor proces- en data-analyse. Begin april heeft dit cohort de omscholingen afgerond en gaan zij aan het werk bij de eerdergenoemde organisaties.

Make IT Work

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. De eerstvolgende start is op 15 november (cohort 26). Het is mogelijk voor potentiële deelnemers en werkgevers om zich aan te melden voor de komende editie. Meld je aan voor een online informatiesessie voor meer informatie: Make IT Work – Online informatiesessie (it-omscholing.nl)