Skip to content

Actueel

Omscholingstraject Make IT Work ontwikkelt door

De vraag naar IT’ers blijft onverminderd hoog. Make IT Work speelt in op deze vraag en start dit jaar met drie nieuwe omscholingsrichtingen. In februari is er een groep cursisten gestart met de omscholing SAP Business & Data Analysis en in april starten de nieuwe omscholingen Low-Code en Security.

Make IT Work is gestart in 2015 aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft in de afgelopen vijf jaar al meer dan zevenhonderd cursisten opgeleid. De omscholingstrajecten zijn sinds vorig jaar ook beschikbaar op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), IT Academy Noord-Nederland en de Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Binnen de omscholingstrajecten van Make IT Work worden deelnemers zonder IT-achtergrond in vijf maanden omgeschoold tot IT’er. Na de 5 maanden omscholing treden de cursisten voor minimaal een half jaar in dienst bij de werkgever die voorafgaand aan de omscholing aan elkaar gematcht zijn. Er zijn ruim 200 werkgevers aangesloten om de IT’ers in dienst te nemen.

In februari is er een groep cursisten gestart met de omscholing SAP Business & Data Analysis. Dit is een variatie op het bestaande Business & Data Analytics-omscholingstraject, waarbij in de laatste maand wordt toegespitst op SAP-technologie. In april biedt Make IT Work twee nieuwe omscholingstrajecten aan, waarbij cursisten worden klaargestoomd voor de functies Security Specialist en Low-Code Software Engineer. In de omscholing Security leren de cursisten alles over de operationele aspecten van de informatiebeveiliging en duiken in de wereld van de systeem- en netwerktechnologie. De omscholing Low-Code heeft grote overeenkomsten met Software Engineering. Het laatste project verschilt. Er wordt een webapplicatie gebouwd met behulp van een low-code systeem in plaats van die volledig te programmeren.

Benieuwd naar de inhoud van al onze omscholingsrichtingen? Bekijk het hier.