Skip to content

Software Engineering

Software engineering

In het omscholingstraject Software Engineering leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden.

Je leert projectmatig te werken en je richt je op het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen. In de ontwikkeling van nieuwe softwaresystemen speelt de gebruiker een steeds belangrijkere rol. Daarom ontwikkel je ook communicatieve vaardigheden om de wensen van de klant te kunnen achterhalen en die te vertalen in een gebruiksvriendelijk eindproduct.

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

Profiel Software engineering

Wereldwijd is er momenteel behoefte aan goed opgeleide IT-specialisten. Na het volgen van dit programma kun je aan de slag als Software Engineer in verschillende programmeertalen.

CURRICULUM

De omscholing tot Software Engineer is gericht op het aanleren van de benodigde skills en theorie die nodig zijn bij het succesvol ontwerpen en programmeren van software. Software zoals apps, backend applicaties, websites en database-applicaties. Voorbeelden van programmeertalen waar cursisten bij hun bedrijf software in ontwikkelen zijn Java, PHP, Mendix, Oracle en .Net. Ook werken cursisten aan SAP integratieprojecten en Hippo CMS-uitbreidingen.

Het onderwijsprogramma van Software Engineering bestaat uit twee semesters. 
  • In het eerste semester (5 maanden) krijg je vakinhoudelijke thema’s die relevant zijn voor het vakgebied Software Engineering. Na een basisfase met drie vakken werk je aan twee projecten waarin workshops en cursussen worden aangeboden die direct in praktijk worden gebracht.
  • In het tweede semester (6 maanden) ga je fulltime aan de slag bij de werkgever. Tijdens dit semester zijn er vier terugkomsessies op de hogeschool voor het uitwisselen van ervaringen en het aansnijden van interessante thema’s. 

OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA

De opleiding is ingedeeld in drie leerlijnen namelijk vakinhoud, persoonlijke vaardigheden en projecten. De vakinhoudelijke leerlijn bestaat uit modules. Het gehele curriculum bestaat uit 2240 studie-uren. Deze studie-uren worden verdeeld over de opleidingsduur van elf maanden. 
 

WERKVORMEN

De omscholing hanteert een breed scala aan didactische werkvormen:

  • colleges 
  • coaching (individuele coachingsgesprekken)
  • casuïstiek  
  • individuele en groepsopdrachten
  • presentaties van opdrachtuitwerkingen (peer review)
  • intervisiebijeenkomsten (peer consultation)

Deelnemende werkgevers

Omscholing is perfecte kickstart tot consultant

“Omscholing is perfecte kickstart tot consultant”

Jaap Verdonk SAP Nederland

‘In de komende jaren is er veel werk voor SAP consultants. Een goede SAP consultant is een teamspeler, met een goed probleemoplossend vermogen en resultaatgerichtheid. Naast de juiste soft skills leer je bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) ook de vereiste basisvaardigheden om succesvol te worden als SAP consultant. Je wordt opgeleid tot SAP specialist, maar je vaardigheden zijn breder inzetbaar dan alleen in de SAP wereld. In mijn optiek is deze omscholing de perfecte kickstart om als junior consultant het verschil te kunnen gaan maken in het huidige bedrijfsleven.’