Skip to content

Software Engineering Low-Code

Software Engineering Low-Code

In het omscholingstraject Software Engineering Low-Code leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden. Hiernaast leer je werken met een low-code software programma, waarin je met weinig code volwaardige software kunt ontwikkelen.

Dit programma heeft grote overeenkomsten met het reguliere programma Software Engineering. Het laatste project verschilt. Je bouwt een webapplicatie met behulp van een low-code systeem in plaats van die volledig te programmeren.

Let op: dit programma wordt alleen aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam.

low-code

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

Profiel Software Engineering Low-Code

Wereldwijd is er behoefte aan goed opgeleide IT-specialisten. Na het volgen van dit programma kun je aan de slag als Software Engineer in een organisatie die werkt met de low-code software. 

Je leert projectmatig te werken en je richt je op het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen. In de ontwikkeling van nieuwe softwaresystemen speelt de gebruiker een steeds belangrijkere rol. Daarom ontwikkel je ook communicatieve vaardigheden om de wensen van de klant te kunnen achterhalen en die te vertalen in een gebruiksvriendelijk eindproduct.

CURRICULUM

De omscholing tot Software Engineer Low-Code is gericht op het aanleren van de benodigde skills en theorie die nodig zijn bij het succesvol ontwerpen en programmeren van software. Software zoals apps, backend applicaties, websites en database-applicaties. Voorbeelden van programmeertalen waar onze cursisten bij hun bedrijf software in ontwikkelen zijn Java, PHP, Mendix, Oracle en .Net. Ook werken onze cursisten aan SAP integratieprojecten en Hippo CMS-uitbreidingen.

Het onderwijsprogramma van Software Engineering Low-Code bestaat uit twee semesters. 
  • In het eerste semester (5 maanden) krijg je vakinhoudelijke thema’s die relevant zijn voor het vakgebied Software Engineering. Na een basisfase met drie vakken werk je aan twee projecten waarin workshops en cursussen worden aangeboden die direct in praktijk worden gebracht.
  • In het tweede semester (6 maanden) ga je fulltime aan de slag bij de werkgever. Tijdens dit semester zijn er vier terugkomsessies op de hogeschool voor het uitwisselen van ervaringen en het aansnijden van interessante thema’s. 

OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA

De opleiding is ingedeeld in drie leerlijnen namelijk vakinhoud, persoonlijke vaardigheden en projecten. De vakinhoudelijke leerlijn bestaat uit modules. Het gehele curriculum bestaat uit 2240 studie-uren. Deze studie-uren worden verdeeld over de opleidingsduur van elf maanden. 
 

WERKVORMEN 

De omscholing hanteert een breed scala aan didactische werkvormen:

  • colleges 
  • coaching (individuele coachingsgesprekken)
  • casuïstiek  
  • individuele en groepsopdrachten
  • presentaties van opdrachtuitwerkingen (peer review)
  • intervisiebijeenkomsten (peer consultation)

Deelnemende werkgevers

Foto Claudia Watrin quote

‘Ik was jurist maar daar lag mijn hart niet’

Claudia Watrin, Informatie Analist UWV

‘Iedereen met hart voor IT, een analytische geest en oog voor detail raad ik aan om omscholing via Make IT Work te doen. Doordat je van tevoren een werkgever hebt, die voor jou het grootste deel van de kosten op zich neemt, begin je met een rustiger hart aan de opleiding. Zorg tijdens de opleiding voor een goede band met de andere cursisten. Vijf maanden lang spreek je die meer dan ieder ander. Wij zijn met 16 personen begonnen en met 16 geëindigd. We hebben elkaar erdoorheen gesleept. Maar vooral: zorg dat je ook plezier hebt.’