Skip to content

SAP Business & data analysis

sap business & data analysis

SAP Business & Data Analysis schoolt je om tot SAP consultant binnen bedrijven die gebruikmaken van SAP software. In die functie werk je aan het oplossen van bedrijfsvraagstukken. Vanuit data-analyse krijg je inzichten. Hiermee maak je vraagstukken en bijbehorende oplossingen zichtbaar. En je analyseert én beantwoordt die vragen. Dit doe je met een combinatie van kennis en vaardigheden over bedrijfskunde en informatica. 

Dit programma heeft grote overeenkomsten met Business & Data Analytics. Alleen de laatste maand verschilt; SAP Business & Data Analysis richt zich dan op Integrated Business Processes (TS410) in plaats van op Data Science.

Let op: dit programma wordt alleen aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam.

pexels-lukas-574073
0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

PRofiel sap business & data analysis

Als SAP consultant verbeter je bedrijfsprocessen door de nieuwe inzichten die naar voren komen uit procesanalyse en data-analyse. Voor deze analyses gebruik je zowel SAP tools als externe tools. Daarnaast heb je ook kennis nodig over processen, procesverbeteringsmethoden en procesmodellering. Dit alles met als doel om de prestatie van de organisatie te verbeteren.

CURRICULUM

De omscholing Security bestaat uit twee semesters.
 
  • Semester 1. In de eerste vijf maanden krijg je vakinhoudelijke thema’s. Je volgt modules over bedrijfskunde en informatica. Hierbij komen onderwerpen langs als: programming & databases, bedrijfsprocessing, business intelligence en data warehousing. Ook werk je aan een SAP project. Daar pas je het geleerde toe in een gesimuleerde praktijkomgeving met SAP.
  • Semester 2. Tijdens de volgende zes maanden werk je fulltime bij de werkgever. In vier avondsessies met actuele thema’s kom je terug naar de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Je hebt intervisie met me medecursisten en je krijgt inhoudelijke verdieping.

OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA

De omscholing is ingedeeld in drie leerlijnen. Die leerlijnen zijn vakinhoud (modules), persoonlijke vaardigheden en projecten. Het gehele curriculum bestaat uit 2240 studie-uren. Deze studie-uren worden verdeeld over de opleidingsduur van elf maanden.  

CERTIFICERING SAP

Je rondt de laatste module af met een certificering. Die certificering wordt binnen het SAP werkveld gezien als een uitstekende aanbeveling. Ook verzorgen verschillende SAP experts een kennismaking met onderwerpen die aansluiten op huidige marktontwikkelingen.

WERKVORMEN

De opleiding hanteert verschillende werkvormen: 

  • colleges
  • coaching
  • casuïstiek
  • individuele en groepsopdrachten
  • presentaties van opdrachtuitwerkingen 
  • intervisiebijeenkomsten 

Deelnemende werkgevers

Omscholing is perfecte kickstart tot consultant

'Omscholing is perfecte kickstart tot consultant'

Jaap Verdonk SAP Nederland

‘In de komende jaren is er veel werk voor SAP consultants. Een goede SAP consultant is een teamspeler, met een goed probleemoplossend vermogen en resultaatgerichtheid. Naast de juiste soft skills leer je bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) ook de vereiste basisvaardigheden om succesvol te worden als SAP consultant. Je wordt opgeleid tot SAP specialist, maar je vaardigheden zijn breder inzetbaar dan alleen in de SAP wereld. In mijn optiek is deze omscholing de perfecte kickstart om als junior consultant het verschil te kunnen gaan maken in het huidige bedrijfsleven.’