test automation engineering

Het werk van een test automation engineer is afwisselend. Je houdt je bezig met het inrichten van test omgevingen en het ontwikkelen, bouwen, automatiseren van werkzaamheden. De ene dag voer je bijvoorbeeld een DDOS-aanval uit om uit te vinden wat de maximale capaciteit van een server is, de andere dag ondersteun je een developer bij het vinden van de oorzaak van een bug.

Jij voert veel testen per dag uit. Op deze manier geef jij je werkgever of klant inzicht in de kwaliteiten van IT systemen die niemand anders kan geven. In jouw werk wordt gebruik gemaakt van verschillende tools op het gebied van data, security en performance. Afhankelijk van je werkgever of klant komt een organisatie niet zonder stroom te zitten, krijgen je vrienden de juiste aanbieding van de supermarkt en zorg je ervoor dat je collega’s en jij na het werk online kunnen winkelen. Kortom werk met betekenis!

In het kort

Omscholing

Wat

Duur

Kosten

Start

Locatie

Test Automation Engineering

Omscholing op HBO niveau met baangarantie

11 maanden

€1000,- 

2 keer per jaar (april en november)

Hilversum

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

Wereldwijd is er behoefte aan goed opgeleide IT-specialisten. Na het succesvol afronden van dit programma kun je aan de slag als Test Automation Engineer.

Onderwijs

De omscholing tot Test Automation Engineer focust op het aanleren van de benodigde skills en theorie. 

Het onderwijsprogramma van Software Engineering bestaat uit twee semesters. 
  • Semester 1. In de eerste vijf maanden krijg je vakinhoudelijke thema’s die relevant zijn voor het vakgebied. Na een basisfase met drie vakken werk je aan twee projecten waarin workshops en cursussen worden aangeboden die direct in praktijk worden gebracht.
  • Semester 2. In de volgende zes maanden ga je fulltime aan de slag bij de werkgever. Tijdens dit semester zijn er vier terugkomsessies op de hogeschool, voor het uitwisselen van ervaringen en het aansnijden van interessante thema’s. 

Overzicht van het programma

De opleiding is ingedeeld in drie leerlijnen. Die leerlijnen zijn: vakinhoud (modules), persoonlijke vaardigheden en projecten. Het curriculum bestaat uit 2240 studie-uren. Deze studie-uren worden verdeeld over de opleidingsduur van elf maanden. 
 

Werkvormen

De omscholing bestaat uit de volgende werkvormen:

  • colleges
  •  coaching
  • casuïstiek  
  • individuele en groepsopdrachten
  • presentaties van opdrachtuitwerkingen 
  • intervisiebijeenkomsten

Deelnemende werkgevers

Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn

‘Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn’

Daniëlle Graat Directeur Conclusion Low Code

‘Via Make IT Work heeft Conclusion er hele goede collega’s bij gekregen. Ik weet niet eens meer goed wie de Make IT Work collega’s zijn omdat zij echte IT-collega’s geworden zijn.’