Skip to content

Business & Data Analytics

Business & Data Analytics

In de omscholing Business & Data Analytics houd je je bezig met het verbeteren van bedrijfsprocessen door het verkrijgen van nieuwe inzichten gebaseerd op interne en externe data. Hierbij maak je gebruik van tools voor procesanalyse en data-analyse. Dit alles met als doel het verbeteren van de prestatie van de organisatie.

De werkzaamheden van een Business & Data Analytics Specialist bestaan uit het oplossen van bedrijfsvraagstukken. Vanuit data-analyse verkrijg je inzichten, waardoor je de vraagstukken en bijbehorende oplossingen – met een combinatie van kennis en vaardigheden op de gebieden bedrijfskunde en informatica – zichtbaar maakt, analyseert én beantwoordt.

0 +
Geslaagde cursisten
0 +
Deelnemende werkgevers
0 %
Slagingspercentage
0 %
van de cursisten is vrouw

Curriculum BUSINESS & DATA ANALYTICS

De omscholing Business & Data Analytics bestaat uit drie gedeeltes. 

 1. Introductie: Allereerst krijg je een introductie in de bedrijfskunde en IT waarbij de basis gelegd wordt voor de rest van de opleiding.
 2. Kernfase: Na de introductie word je in de kernfase opgeleid in de business analyse en in de data-analyse.
 3. Eindfase: In de eindfase word je opgeleid in de analytics en houd je je bezig met Big Data en data science principes.

Het curriculum bestaat uit modules op het gebied van bedrijfskunde en informatica, met als belangrijke onderwerpen: bedrijfsprocessen, informatieanalyse, data warehousing, business intelligence, SQL en
NoSQL Databases, data analysis, processing en visualisatie.

De omscholing Business & Data Analytics bestaat uit twee semesters.

 • In het eerste semester (5 maanden) krijg je vakinhoudelijke thema’s. Je krijgt ICT-kennis en daarna specifieke kennis die nodig is voor de functie van Business & Data Analytics Specialist. Daarnaast bestaat het curriculum uit projecten waarin je het geleerde toepast in een gesimuleerde praktijkomgeving.
 • Tijdens het tweede semester (6 maanden) werk je fulltime bij de werkgever. In vier avondsessies met actuele thema’s kom je terug naar de hogeschool voor intervisie en inhoudelijke verdieping met je medecursisten.

OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA

De omscholing is ingedeeld in drie leerlijnen namelijk vakinhoud, persoonlijke vaardigheden en projecten. De vakinhoudelijke leerlijn bestaat uit modules. Het gehele curriculum bestaat uit 2240 studie-uren. Deze studie-uren worden verdeeld over de opleidingsduur van elf maanden.

WERKVORMEN

De omscholing hanteert een breed scala aan didactische werkvormen:

 • colleges 
 • coaching (individuele coachingsgesprekken)
 • casuïstiek  
 • individuele en groepsopdrachten
 • presentaties van opdrachtuitwerkingen (peer review)
 • intervisiebijeenkomsten (peer consultation)

Deelnemende werkgevers

Foto Claudia Watrin quote

“Ik was jurist maar daar lag mijn hart niet”

Claudia Watrin, Informatie Analist UWV

‘Iedereen met hart voor IT, een analytische geest en oog voor detail raad ik aan om omscholing via Make IT Work te doen. Doordat je van tevoren een werkgever hebt, die voor jou het grootste deel van de kosten op zich neemt, begin je met een rustiger hart aan de opleiding. Zorg tijdens de opleiding voor een goede band met de andere cursisten. Vijf maanden lang spreek je die meer dan ieder ander. Wij zijn met 16 personen begonnen en met 16 geëindigd. We hebben elkaar erdoorheen gesleept. Maar vooral: zorg dat je ook plezier hebt.’