Skip to content

Informatiesessie Make IT Work – DICTU 15 juni

Op dinsdag 15 juni 2023 organiseren de Hogeschool van Amsterdam, IT Academy Noord-Nederland, en DICTU gezamenlijk een online informatiesessie over het omscholingstraject Make IT Work. Tussen 13.00 – 14.00 uur nemen we je mee in de inhoud en opzet van het traject en krijg je een  beeld bij hoe de start van jouw IT carrière bij DICTU eruit kan zien. Daarnaast bespreken we de financieringsmogelijkheden en uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Inschrijven voor deze sessie kan onderaan deze pagina. 

Leervorm Klassikaal onderwijs/online??
Duur 11 maanden
Startdatum 4-sep-23
Locaties Groningen en Hilversum Mediapark
Lestijden 09.00 – 17.00
Prijs Bijdrage cursist €1000,–
Contact info@it-omscholing.nl
Informatie-sessies

Dinsdag 25 april om 14.00 uur

Donderdag 11 mei om 13.00 uur

Dinsdag 23 mei om 10.00 uur

Donderdag 1 juni om 13.00 uur

Dinsdag 15 juni om 13.00 uur

Open dag 20 juni 2023 in Zwolle

Start en inhoud

Op 4 september 2023 starten er 2 klassen in de opleidingsrichting Software Engineering: vanuit Groningen en vanuit Hilversum Mediapark. Deze klassen worden gevormd met plekken bij werkgever DICTU. DICTU is één van de grootste ICT-organisaties binnen de Rijksoverheid. Zij werken aan slimme ICT-oplossingen voor de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Visserij en Voedselkwaliteit. Voorafgaand aan de start van de klas wordt er een open dag georganiseerd op 20 juni 2023 waar je als geïnteresseerde kandidaat voor Make IT Work, kennis kunt maken met DICTU als werkgever.

Make IT Work maakt het voor mensen met hbo werk- en denkniveau zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau én direct in een baan van start te gaan bij DICTU.  Het maken van een assessment is een toelatingseis voor de opleiding: je moet het HBO-niveau van de opleiding én van de functie aankunnen. Wanneer je een match hebt gemaakt met DICTU begint de omscholing op 4 september 2023. De eerste vijf maanden word je opgeleid bij IT Academy Noord-Nederland of de Hogeschool van Amsterdam. Na een succesvolle afronding hiervan start je voor ten minste zes maanden bij DICTU in Assen, Zwolle of Den Haag. Tijdens deze werkperiode word je verder bijgeschoold d.m.v. terugkomavonden. Je rondt het traject af met een certificaat t.w.v. 80 ECTS en een voortvarende start van jouw toekomst in de IT!

Meer informatie over de opleiding Software Engineering vind je hier.

Aanmelden informatiesessie 15 juni

Benieuwd of omscholen via Make IT Work en werken bij DICTU iets voor jou is? Meld je aan voor de online informatiebijeenkomst op 15 juni! Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot en met maandag 14 juni 17.00 uur via onderstaande inschrijflink of door een e-mail te sturen naar info@it-omscholing.nl.nl. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per mail met daarin de inloglink naar de sessie. 

Let op: de bevestiging van je aanmelding per e-mail kan in de spam-box belanden. 

DICTU Open Dag 20 juni

We organiseren een open dag op 20 juni 2023 op de DICTU-locatie in Zwolle. Hier kun je je voor aanmelden nadat je één van de informatiesessies hebt bijgewoond. Je krijgt deze dag meer informatie over DICTU en Make IT Work. We helpen je ook om je goed voor te bereiden op het assessment en op de selectie bij DICTU. Als je het assessment op HBO-niveau hebt afgerond nodigen we je uit voor het DICTU Connect Event op 27 juni 2023. Tijdens deze banenmarkt vindt de selectie plaats voor de beschikbare plekken bij de DICTU-teams. Als het je lukt een van deze plekken te bemachtigen mag je op 4 september aan de opleiding starten!

Direct inschrijven

  Startdatum
  15 juni 2023
  Locatie
  Online
  Periode
  11 maanden